fselmf

  • ۰
  • ۰

مقاله درباره عفاف از دیدگاه حضرت زهرا

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 4

عفاف از دیدگاه حضرت زهرا(س)

روزی مرد نابینایی با کسب اجازه به محضر حضرت زهرا(س) آمد. حضرت از او فاصله گرفت و خود را پوشانید، پیامبر اکرم(ص) که در آن جا حضور داشت از حضرت زهرا(س) پرسید: «با این که این مرد نابیناست و تو را نمی‏بیند، چرا خود را پوشاندی»؟ حضرت زهرا(س) در پاسخ فرمود: «اگر او مرا نمی‏بیند، من که او را می‏بینم، وانگهی او بو را استشمام می‏کند». پیامبر(ص) (به نشانه تأیید شیوه و گفتار حضرت زهرا«س») فرمود: «أَشْهَدُ اَنَّکِ بَضْعَةٌ مِنّی؛گواهی می‏دهم که تو پاره تن من هستی».

امیرمؤمنان علی(ع) فرمود: روزی همراه گروهی در محضر رسول خدا(ص) نشسته بودیم. آن حضرت به ما رو کرد و فرمود: «بهترین کار برای زنان چیست؟» هیچ کدام از حاضران نتوانستند جواب صحیح بدهند. هنگامی که متفرّق شدند، من به خانه بازگشتم، و همین موضوع را از حضرت زهرا(س) پرسیدم، و ماجرای سؤال پیامبر(ص) و پاسخ صحیح ندادن اصحاب را برای حضرت زهرا(س) تعریف کردم، و گفتم هیچ یک از ما نتوانستیم پاسخ صحیح بدهیم. حضرت زهرا(س) فرمود: ولی من پاسخ به این سؤال را می‏دانم، و آن این است که: «خَیْرٌ لِلنِّساءِ اَنْ لایَرِینَ الرِّجالَ وَلایَراهُنَّ الرِّجالُ؛ صلاح زنان در آن است که آنها مردان نامحرم را نبینند، و مردان نامحرم آنها را نبینند».

* حجاب در اسلام به معنای پرده نشینی نیست، بلکه به معنای پوششی معقول برای جلوگیری از فساد، و حفظ کرامت زن است.

من به محضر رسول خدا(ص) بازگشتم و عرض کردم: «ای رسول خدا! از ما پرسیدی که چه کار برای زنان برتر است، پاسخش این است که برترین کار برای زنان این است که آنها مردان نامحرم را نبینند، و مردان نامحرم آنها را نبینند».پیامبر(ص) فرمود: «چه کسی به تو چنین خبر داد، تو که این‏جا بودی و پاسخی نگفتی؟» علی(ع) عرض کرد: «فاطمه(س) چنین فرمود».

پیامبر(ص) از این پاسخ خشنود شد، و سخن فاطمه(س) را پسندید و به نشانه تأیید او فرمود: «اِنَّ فاطِمَةُ بضْعَةٌ مِنّی؛5 همانا فاطمه، پاره تن من است».

نیز روایت شده: روزی جابر بن عبدالله انصاری همراه رسول خدا(ص) به سوی خانه فاطمه(س) رهسپار شدند. وقتی که به در خانه رسیدند، پیامبر(ص) اجازه ورود طلبید. فاطمه(س) اجازه داد، پیامبر(ص) فرمود: شخصی همراه من است، آیا اجازه هست با او وارد خانه شویم؟ فاطمه(س) عرض کرد: «ای رسول خدا «قِناع» (یعنی مقنعه و روسری) ندارم.» پیامبر(ص) فرمود: «یا فاطِمَةُ خُذِی فَضْلَ مَلْحَفَتِک فَقِنِعِی بِهِ رأسَکِ؛ ای فاطمه! زیادی لباس بلند روپوش خود را بگیر و سرت را با آن بپوشان».حضرت فاطمه(س) همین کار را کرد، آن گاه پیامبر(ص) و جابر، با کسب اجازه وارد خانه شدند.

تلاش‏های سیاسی و اجتماعی حضرت زهرا(س)

حضرت زهرا(س) در عین آن که حجاب کامل را رعایت می‏کرد، حجاب را پرده‏نشینی و انزوای زنان نمی‏دانست، بلکه شواهد بسیاری وجود دارد که آن حضرت حجاب را هرگز دست و پاگیر و مانع تلاش‏های اجتماعی و سیاسی نمی‏دانست. از این رو، در عرصه‏های مختلف اجتماعی و سیاسی شرکت فعّال داشت، به عنوان نمونه:1ـ محدّثین نقل می‏کنند: شخص پیامبر(ص) دست فاطمه(س) را گرفت، و به میان مردم آمد و خطاب به مردم فرمود: «هر کس که فاطمه(س) را شناخت که شناخت، و هر کس که او را نشناخته بداند که فاطمه(س) دختر محمّد(ص) است. او پاره تن من است. او قلب و جان من است. هر کس او را بیازارد مرا آزرده، و هر کس مرا بیازارد، قطعا خدا را آزرده است».7 بنابراین، حجاب در سیره فاطمه(س) پرده نشینی نیست.

2ـ در مکّه قبل از هجرت، مشرکان به تحریک ابوجهل به پیامبر(ص) آزار می‏رساندند، یکی از آنها به نام «ابن زبعری» شکمبه گوسفندی را برداشت، و به طرف پیامبر(ص) انداخت، به طوری که سر و صورت آن حضرت را آلوده نمود، ابوطالب(ع) به دفاع از آن حضرت پرداخت،

* پوشش زن در اسلام این است که زن در معاشرت خود با مردان، بدن و موی خود را بپوشاند، و به جلوه‏گری و خودنمایی نپردازد، آیات مربوطه همین معنی را ذکر می‏کند، و فتوای فقهاء هم مؤیّد همین مطلب است».در این هنگام حضرت زهرا(س) که در آن وقت خردسال بود با آب نزد پدر آمد، و سر و صورت آن حضرت را شست و شو داد. روز دیگری فاطمه(س) گروهی از مشرکان را در کنار کعبه دید که جلسه محرمانه‏ای دارند. دریافت که در اندیشه توطئه بر ضد پیامبر(ص) هستند، هشیارانه با شتاب به حضور پیامبر(ص) آمد و توطئه آنها را به پدر بزرگوارش خبر داد. و در مورد دیگر با کمال شجاعت و صلابت نزد مشرکان آمد و رگبار سرزنشش را بر ابوجهل و پیروانش فرو ریخت، و بر آن ستمگران نفرین کرد.

حضرت زهرا(س) پس از هجرت از مکّه به مدینه نیز تلاش‏هایی این چنین در حمایت از اسلام و سپاه اسلام می‏نمود، و در عرصه‏های مختلف حضور و نظارت داشت.

حضور حضرت زهرا(س) در پشت جبهه، و حتّی گاهی سرکشی به رزمندگان اسلام و غذا رسانی به آنها در صف اول جبهه نیز در روایات و تاریخ نقل شده است، چنان که این موضوع در جنگ خندق و فتح مکّه، رخ داده است. در ماجرای «مباهله» که یک حادثه بسیار مهم سیاسی و اجتماعی و عقیدتی بود و در سال دهم هجرت بین پیامبر(ص) و هیأت بلندپایه مسیحیان نماینده «نجران» رخ داد، هزاران نفر از مهاجر و انصار در صحرای مدینه اجتماع کرده بودند تا از نزدیک نظاره‏گر صحنه باشند، ناگاه دیدند پیامبر(ص) با فاطمه(س) و علی(ع) و حسن و حسین(ع) برای مباهله به سوی صحرا می‏آیند... پیامبر(ص) مطابق آیه 61 آل عمران (آیه مباهله) فاطمه(س) را همراه خود، در چنین همایش سیاسی دینی، شرکت داد. بنابراین، حجاب زنان هرگز مانع آنها برای شرکت در اجتماعات سیاسی و دینی نخواهد شد.

تلاش‏های سیاسی حضرت زهرا(س) پس از رحلت‏پیامبر(ص)

پس از رحلت پیامبر اسلام(ص) و پدیدار شدن ماجرای سقیفه بنی‏ساعده، و بیعت با ابوبکر به عنوان خلیفه رسول خدا(ص) و کنار زدن امیرمؤمنان علی(ع) از مقام رهبری، که حق مسلّم آن حضرت بود، حضرت زهرا(س) در موارد مختلف وارد صحنه شد، و به دفاع از حریم ولایت پرداخت. در ملأ عام در مسجد با خطبه غرّا، غاصبان را محکوم کرد، بیعت کنندگان را سرزنش نمود، و جانش را در این راه گذاشت، و آن چنان فعّال و جدّی به صحنه آمد، که سرانجام به شهادت رسید، و اینها و ده‏ها نمونه دیگر نشان دهنده آن است که مسأله پوشش اسلامی، زنان را در پشت پرده محبوس نکرده که به طور کلّی از صحنه تلاش‏های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فاصله بگیرند، اگر چنین بود، هرگز حضرت زهرا(س) از پشت پرده حجاب بیرون نمی‏آمد.

چگونگی خطبه خواندن حضرت زهرا(س) در مسجدالنّبی

یکی از امور مهمّی که در زندگی حضرت زهرا(س) همواره می‏درخشد، خطبه غرّای او در مسجدالنّبی پس از رحلت پیامبر(ص) در ازدحام مردم است، که او با این خطبه غاصبان و خطاکاران را به محاکمه کشید و آنان را قاطعانه محکوم کرد، و از حریم ولایت و رهبری امیرمؤمنان علی(ع) به دفاع برخاست. چگونگی حرکت حضرت زهرا(س) از خانه‏اش (که مجاور مسجد بود) به مسجد، در رابطه با مراعات حفظ حریم حجاب به قدری دقیق و ظریف است، که جدّا سزاوار است همگان در این مورد با نظر دقیق بنگرند، و نکته‏ها را دریابند، و سپس خطبه غرّای او را در آن اجتماع و جوّ حاکم مورد بررسی قرار دهند. به راستی که منظره خطبه خواندن حضرت زهرا(س) تابلو گویا و بسیار روشن درباره حفظ حریم حجاب، و در عین حال شرکت کامل در صحنه برای سخنرانی و دفاع از حریم حق است و این همان راه اعتدال است که اسلام در همه جا به آن سفارش نموده است.

* حضرت زهرا(س) در عین آن که حجاب کامل را رعایت می‏کرد، حجاب را پرده‏نشینی و انزوای زنان نمی‏دانست، بلکه شواهد بسیاری وجود دارد که آن حضرت حجاب را هرگز دست و پاگیر و مانع تلاش‏های اجتماعی و سیاسی نمی‏دانست.* حضور حضرت زهرا(س) در پشت جبهه، و حتّی گاهی سرکشی به رزمندگان اسلام و غذا رسانی به آنها در صف اول جبهه نیز در روایات و تاریخ نقل شده است، چنان که این موضوع در جنگ خندق و فتح مکّه، رخ داده است.









سایر محصولات :
مقاله درباره عفاف از دیدگاه حضرت زهرا

مقاله درباره عفاف از...

تحقیق در مورد ترمزگیری 33ص

تحقیق در مورد ترمزگیری 33ص...

نقش محبت و مهرورزی در تعلیم و تربیت 10 ص

نقش محبت و مهرورزی در تعلیم...

پمفلت سرویست

پمفلت سرویست...

مقاله درباره عدالت و ظهور ولی عصر

مقاله درباره عدالت و ظهور ولی...

تحقیق در مورد تسلیحات نظامی 14 ص

تحقیق در مورد...

نقش ثروت در پیشرفت اسلام 13ص

نقش ثروت در پیشرفت...

مقاله درباره عامل اصلی ابتلا به بیماری راشیتیسم D کمبود ویتامین

مقاله درباره عامل...

تحقیق در مورد ترفندهای رجیستری برای ویندوز

تحقیق در مورد ترفندهای رجیستری برای ویندوز...

نقش دین، دینداری و انتظار در کاهش ناهنجاریهای جامعه

نقش دین، دینداری و...

مقاله درباره طلاق

مقاله درباره طلاق...

پمفلت سکته مغزی

پمفلت سکته مغزی...

نقش دین، دینداری و انتظار در کاهش ناهنجاریهای جامعه 15 ص

نقش دین، دینداری و انتظار در...

تحقیق در مورد ترانسفورماتور

تحقیق در مورد...

مقاله درباره عصر روشنگری و رومانتیسیسم

مقاله درباره عصر روشنگری و رومانتیسیسم...

نقد روایات اهل سنت پیرامون بعثت

نقد روایات اهل سنت پیرامون بعثت...

تحقیق در مورد ترجمه انگلیسی سوره های قران

تحقیق در مورد ترجمه انگلیسی...

مقاله درباره عسل

مقاله درباره عسل...

پمفلت سل

پمفلت سل...

نظر اندیشمندان غرب نسبت به قرآن 9ص

نظر اندیشمندان غرب نسبت به قرآن...

مقاله درباره طوطی استرالیایی

مقاله درباره طوطی استرالیایی...

تحقیق در مورد ترازو

تحقیق در مورد ترازو...

نظام خانواده در اسلام

نظام خانواده در اسلام...

پروژه پاورپوینت با موضوع گودبرداری و سازه های نگهبان

پروژه پاورپوینت با موضوع گودبرداری...

نظام خانواده در اسلام 35 ص

نظام خانواده در اسلام ...

مقاله درباره عایقکاری

مقاله درباره عایقکاری...

تحقیق در مورد تحلیل نحوی‌کلامی دستنوشته‌های داستانی کودکان و نوجوانان 72 ص

تحقیق در مورد...

پمفلت شکستگی لگن

پمفلت شکستگی لگن...

نظام حقوق زن در اسلام حق طلاق2

نظام حقوق زن در اسلام ...

تحقیق در مورد تحول امکانات زنجیره تامین کامپیوتری شده 20 ص

تحقیق در مورد...

مقاله درباره عطار نیشابوری

مقاله درباره عطار نیشابوری...

نشانه‌های ظهور در کلام امیرالمؤمنین

نشانه‌های ظهور در...

مقاله درباره عرضه عبارتست از جریان کالا

مقاله درباره عرضه...

تحقیق در مورد تحلیل پدیده مهاجرت نخبگان بر اساس نظام جهانى والراشتاین

تحقیق در مورد تحلیل پدیده مهاجرت نخبگان...

پمفلت شیردهی و مشکلات شیر دهی

پمفلت شیردهی و...

نشانه های ظهور

نشانه های ظهور...

مقاله درباره عزت نفس و پیشرفت تحصیلی

مقاله درباره عزت...

نسب رسول خدا 6 ص

نسب رسول خدا 6 ص...

تحقیق در مورد تحقیق امویان 108 ص

تحقیق در مورد تحقیق...

مقاله درباره عالی قاپو و مسجد شیخ لطف الله چگونه ساخته شد

مقاله درباره عالی قاپو و مسجد شیخ...

نحوه به خلافت رسیدن ابوبکر و فعالیتهای حضرت علی 45ص

نحوه به خلافت رسیدن ابوبکر و...

پمفلت علائم حیاتی

پمفلت علائم...

تحقیق در مورد تحقیق در مورد عبودیت

تحقیق در مورد تحقیق در مورد عبودیت...

نامه ای به امام زمان

نامه ای به امام زمان...

مقاله درباره طوفان

مقاله درباره طوفان...

تحقیق در مورد تجهیز کارگاه 15 ص

تحقیق در مورد تجهیز...

نامه امام علی 20ص

نامه امام علی...

مقاله درباره عشایر ذخایر انقلابند اگر سیاستمداران بگذارند

مقاله درباره عشایر ذخایر...

پمفلت غذاهای کمکی

پمفلت غذاهای کمکی...

تحقیق در مورد تجارت الکترونیک ERP

تحقیق در مورد...

تحقیق درباره یک سیستم خبره فازی – عصبی برای تشخیص (ترجمه شده)
تحقیق درباره یا می دانید معنی لغوی قران چیست
تحقیق درباره گزارشگری مالی و حسابداری XBRL
تحقیق درباره یوگا، تاریخچه و کلیت
تحقیق درباره یوگا
مقاله درباره روز معلم docx
تحقیق درباره گزارشگری مالی و حسابداری XBRL
تحقیق درباره رئالیسم
تحقیق درباره آرماتور بندی و قالب بندی ساختمانهای بتنی
تحقیق درباره رهی معیری
تحقیق درباره حمایت از میراث فرهنگی درحقوق بین المللی
مقاله درباره ساختار،‌ عملکرد و تأثیرات محیطی الکیل بنزن سولفونات خطی

کلمات کلیدی :دیدگاه حضرت زهرا کار برای زنان سیاسی نیrlm دانست بسیاری وجود دارد شواهد بسیاری وجود حضور حضرت زهرا خطبه خواندن حضرت خواندن حضرت زهرا بلکه شواهد بسیاری حتّی گاهی سرکشی حضرت زهرا فرود laquo رسول خدا تلاشrlm های این است نیrlm دانست ردان ناحر برای زنان عرض کرد های سیاسی پیابر laquo سیاسی نیrlm تلاشrlm اجتاعی دانست نشینی شرکان ایرؤنان
  • ۹۶/۰۹/۱۰
  • وبلاگ وبلاگ

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی